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Wired.Wireless Internet Service Enabled Custom Bibimbap(Rice Hash) Contents Design

유.무선 인터넷 서비스가 가능한 맞춤형 비빔밥 콘텐츠 설계

  • Received : 2010.07.12
  • Accepted : 2010.07.21
  • Published : 2010.07.28

Abstract

In this research a food information contents available as well as for PC web and for mobile web users was designed. The web site providing service for PC web and mobile web clients focuses on offering data on individually matching food based on the member's information. The information obtained from the contents can be practically applied by mobile users helping them to take care of their health. This system focuses on wireless internet mobile users and offers various food menus with cooking videos and also information regarding food supplies for individually matching bibimpab recipes. It gives a good information about one of the most traditional Korean food bibimpab which is made of various kinds of vegetables and greens. It also contains nutrition balance information. Designing the web site as a web site available for wired wireless internet accesses makes it available at any place for mobile wireless internet users so that they can obtain all information regarding products and menu which are good for their health.

본 연구에서는 PC 웹상에서만 제공되던 음식정보를 모바일에서도 동일하게 서비스가 가능한 콘텐츠를 설계하였다. PC와 모바일에서 동시에 서비스되는 웹 사이트는 회원 정보를 통해 각 개인에게 맞는 음식정보를 중심으로 콘텐츠를 서비스가 가능하도록 설계하였다. 이 콘텐츠를 통해 제공된 정보를 모바일 사용자가 실제 적용할 수 있도록 함으로써 각 개인의 건강관리에 도움을 줄 수 있도록 하였다. 이 시스템에서는 무선 인터넷이 가능한 모바일을 사용하는 사람들을 대상으로 하며, 여러 음식 메뉴 중에서도 비빔밥과 관련된 식자재 정보와 각 개인에게 맞는 레시피 그리고 조리 동영상을 제공할 수 있도록 하였다. 한국전통 음식 중 하나인 비빔밥은 여러 가지 생채류와 나물들로 구성되어 영양적으로도 균형 있는 음식으로도 잘 알려져 있다. 이는 유 무선 인터넷 서비스가 가능한 웹 사이트 설계로 어느 곳에서든지 사용자들이 모바일의 무선인터넷을 이용하여 몸에 좋은 식품 정보, 건강을 위한 메뉴와 같은 콘텐츠를 제공받을 수 있도록 하는 것이다.

Keywords

References

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