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Temperature Control Algorithm for Reefer Container

냉동컨테이너 온도 제어 알고리즘에 관한 연구

  • Received : 2017.08.25
  • Accepted : 2017.10.20
  • Published : 2017.12.31

Abstract

Fresh agricultural product in Korea are currently being exported overseas through expensive air transportation, supported by the governments's farm export subsidies. However all members of the World Trade Organization(WTO) must halt government subsidies by 2023. Accordingly, it is necessary to use marine transport capable of carrying freight at low cost. Reefer containers are used for marine transportation of fresh produce but it have a problem due to the temperature difference inside the reefer container which causes of fresh cargo and drop in freshness during sea transportation. In order to solve the problem, we developed a temperature control algorithm for reefer container that maintain a constant temperature and minimizes the deviation inside reefer container. The result showed that the maintained a constant temperature within a maximum of $0.5^{\circ}C$ based on the set-point of $4.0^{\circ}C$ inside reefer container.

국내에서 생산되는 신선농산물은 현재 정부의 보조금 지원을 받으며 비싼 항공운송을 이용하여 해외로 수출되고 있다. 하지만 2023년부터 정부의 보조금 지급이 중단됨에 따라 저렴한 비용으로 많은 화물 운송이 가능한 해상운송을 이용할 필요가 있다. 신선농산물의 해상운송에는 냉동컨테이너가 사용되는데 현재 냉동컨테이너는 화물 적재부 내부 온도편차가 크게 발생하여 운송 중 신선화물의 부패 등에 따른 문제가 있다. 이를 해결하기 위해 본 연구에서는 냉동컨테이너 내부 온도를 일정하게 유지하며, 편차를 최소화 할 수 있는 냉동컨테이너 온도 제어 알고리즘을 개발하였다. 개발한 알고리즘을 참외 싱가포르 해상운송 경로에 적용하여 그 기능을 검증하였다. 검증 결과 설정온도 $4.0^{\circ}C$를 기준으로 최대 $0.5^{\circ}C$이내에서 화물 적재함 내부 온도가 유지되는 것을 확인 할 수 있었다.

Keywords

References

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